dilluns, 17 d’octubre de 2016

EL SOCIALISME: DUES DERROTES, SÁNCHEZ / PARLON

Dues, dues han estat les derrotes del socialisme en poques setmanes. Del socialisme, remarco, no del liberalisme social o de com se'n digui a l'aigualida doctrina política que defensa el PSOE i a algunes pràctiques del PSC.

Sánchez i Parlon tenien en comú els mateixos enemics: els barons, els del PP, els del PSOE i els de l'ïbex 35. I tenien en comú la simpatia popular i el suport de molts militants. Però el colpisme sense màscara al PSOE i el vot gerontocràtic dels militants del PSC han matat tota esperança, per lleu que fos, de renovació, de desconnexió (una altra desconnexió) del règim del 78. No dic que Parlon sigui una revolucionària radical i molt menys Sánchez, però les seves posicions i la seva edat desafiaven als qui pocs s'havien atrevit a desafiar. Doble derrota. Resultat: un "socialisme" inútil que deixa en mans dels comuns i podemites el monopoli de la socialdemocràcia, i un cop més a l'esperança.

Des de Catalunya ploro pels Raventós, Marta Mata, Cirici Pellicer, Ma Aurèlia Capmany, Josep Pallach... també per Pasqual Maragall (que no sé si a hores d'ara pot copsar el que passa), els de la Catalunya socialista i sobirana.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada