diumenge, 19 de novembre de 2017

UN TRIUMVIRAT PER MANTENIR L'ORDRE I LA UNITAT D'ESPANYA

En moments políticament convulsos com els actuals quan el poder se sent qüestionat apareixen les defenses. En el cas de l'estat espanyol, les defenses es configuren en un triumvirat: PP. PSOE i C's.

Podria passar, de fet estic segur que ja s'ha pensat, que s'hagi gestat una proposta de futur per a Espanya que passi per arraconar qualsevol possibilitat de pacte del triumvirat amb els sobiranistes catalans i bascos, i i amb el món Podemos.

Ras i curt, Cs faria de partit frontissa (el que feia l'antiga CiU i ara fa el PNB) per assegurar el govern del PP o del PSOE que en més o menys períodes llargs s'alternarien al poder. A l'estil del Partit Liberal alemany.

Es col·locaria en la marginalitat els sobiranistes bascos i catalans i al món de Podem.

Aquesta estratègia, tanmateix, es pot enfrontar a un problema: els votants del PSOE i del PP són gent més aviat gran. Les noves generacions són més partidàries de Cs, de Podemos o dels sobiranismes en els territoris on estan implantats.

Tota resistència fèrria es pot acabar  trencant i endur-se per davant els qui li han fet de crossa. No se sap si això passarà tard o d'hora. De moment, aquest és l'escenari. Caldrà veure si el vell decorat dura, es renova o canvia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada